NESTE FORESTÅENDE MESSE

Fokus på digitaliserte verdikjeder

Av: Henning Ivarson, redaktør Logistikk & ledelse

Ledetemaet for CeMAT 2016 er Smart Supply Chain Solutions. Utstillingen i Hannover vil speile logistikkens sentrale rolle i Industrie 4.0 – også kjent som den fjerde industrielle revolusjon – hvor kjernen er digitalisering.

CeMAT arrangeres 31. mai til 3. juni og er verdens største messe for logistikk og Supply Chain Management. I år vil messen legge vekt på å presentere automatisering og integrerte styringsløsninger for morgendagens intelligente, digitale logistikkprosesser.

Arrangøren Deutsche Messe forventer at årets CeMAT vil samle ca. 1.000 utstillere over ca. 120.000 kvm. Messen størrelse tatt i betraktning, er temainndelingen en god hjelp for de besøkende:

Logistics IT

Nærmest årets hovedtema er naturligvis Logistics IT der man har samlet et stort antall tilbydere av for eksempel SCM-løsninger, WMS og TMS i tillegg til AutoID- og RFID-løsninger samt truck-PCer, håndterminaler og annen hardware.

Move & Lift

Til tross for den mye omtalte digitaliseringen er likevel Move & Lift fortsatt den klart største kategorien som blant annet omfatter trucker, kraner, håndteringssystemer, transportbaner, conveyorsystemer etc. Messens hovedtema vil likevel også her være fremtredende gjennom ulike autotrucker som blir mer og mer utbredt.

Store & Load

er også en svært dominerende utstillerkategori med fokus på smartere lagring. Har finner man tradisjonelt store installasjoner fra for eksempel SSI Schäfer, Knapp og Beumer, men også et stort antall mindre leverandører.

Manage & Service

binder sammen intern- og eksternlogistikken og er et resultat av samarbeidet som CeMAT og Messe Münchens "transport logistics" innledet for noen år siden. Her vil man blant annet finne flere av Europas store samlastere.

Empack og Label & Print

er godt innarbeide messer som Easyfairs arrangerer i en rekke land. Nå har Deutsche Messe og Easyfairs inngått et samarbeid som har resultert i at disse to messene blir avholdt under CeMAT og erstatte det tidligere temaet "Pack". De vil samle rundt 200 utstillere over ca. 10.000 kvm i hall 13 og bidrar til å styrke CeMATs posisjon innenfor emballasje-, trykk-, etiketterings- og konverteringsteknologi.

CeMAT

Ønsker du oppføring her?
Kontakt:
Erik Rusten på tlf: 909 84 516
eller epost: [email protected]